Flyparken

Glidetal: 1:33
    Omskolingskrav:
    Lokalflyvningstilladelse

Puchacz er polsk og betyder ”Ugle”. Puchacz’en er et tosædet fly og fungerer som klubbens skolefly. Det er således det første fly, som eleverne stifter bekendtskab med. Flyet er købt som nyt i 2007 som erstatning for vores gamle Puchacz, OY-XSP, der desværre havarerede i 2006.

Flyet er det fly i klubben, der har flest starter om året. På trods af de mange starter, har Puchacz'en stort set fungeret uden påklageligheder, og det har vist sig at være det helt rigtige valg til skolefly, da det er relativt let fløjet og yderst robust. Udover at være skolefly er det også klubbens eneste tosædede fly, der må udføre stort set alle kunstflyvningsmanøvrer. Dette benytter flere og flere at klubbens medlemmer sig flittigt af. For at flyve Puchacz skal man blot have lokalflyvningstilladelse.

SZD 59 Acro

• Byggeår: 2006
    Reg.: OY-XUR
    Konkurrence nr.: UR
    Spændvidde: 13,2/15 meter
    Glidetal: 1:40 (15m)
    50 flyvetimer (15m)
    Kunstflyvningstilladelse
    eller 300 flyvetimer (13,2m)

SZD-59 Acro er købt som ny i 2006, da der er en stigende interesse for kunstflyvning i klubben. Klubben har på nuværende tidspunkt ca. 10 fuldt uddannede kunstflyvere, og flere har udtalt interesse for at komme på kursus.

SZD59-Acro er et rigtig godt allround fly til klubbrug. Den er godmodig og kan flyves af mindre erfarne pilot i 15-meter udgave. Samtidig vil det være et trækplaster for kunstflyvere, som længe har savnet et klubfly med disse muligheder.

Vi mener, at en SZD-59 Acro vil gavne aktiviteten på Vøjstrup. Med den nuværende kunstflyvningsaktivitet og flyets LS4-lignende præstationer, er vi overbeviste om, at Acro'en hurtigt vil blive et af klubbens foretrukne fly.

LS 4b

• Byggeår: 1997
    Reg.: OY-XSZ
    Konkurrence nr.: SZ
    Glidetal: 1:40
    Omskolingskrav: Lokalflyvningstilladelse (eller SOLO)

LS4’eren blev købt til klubben i 2003, som afløser for de ellers populære Astir CS. LS4'eren er det første fly, som man får lov at flyve alene i. LS4 har afløst klubbens K8, som blev solgt i 2011 til en af klubbens entuatiaster. LS4’eren er utrolig let fløjet og er samtidig et fly med gode præstationsmuligheder. Flyet er udelukkende bygget til stræk- og hyggeflyvning; der er således ikke mulighed for nogen form for kunstflyvning i det.

LS4’eren må flyves, når man er gået SOLO. Det er således det første ensædede fly, som piloterne stifter bekendtskab med.

Discus CS

• Byggeår: 1994
    Reg.: OY-XUG
    Konkurrence nr.: G3
    Glidetal: 1:41
    75 flyvetimer

Discus’en kom til Fyn i 1999, og er klubbens bedste ensædede fly med et glidetal på 41. Det er et yderst behageligt fly at flyve i, da det både har høj komfort og meget gode præstationsmuligheder. Det er klubbens eneste fly med winglets, og man kan altid kende det på de kurvede vinger. Discus’en er stadig et fremtidens fly og et af de mest populære fly blandt klubbens medlemmer.

I løbet af vinteren 2015-16 fik G3 monteret transponder, så flyet kan flyve i alt luftrum i Danmark og i udlandet.

Der kræves 75 timers flyvetid i alt, før man må flyve Discus i Fyns Svæveveflyveklub.

Grob G 103 Twin II b

• Byggeår : 1982
    Reg.: OY-XLZ
    Konkurrence nr.: LZ
    Spændvidde: 17.5 meter
    Glidetal: 1:38
    50 flyvetimer og passagertilladelse

Twin'en er klubbens ældste tosædede fly. Flyet blev købt som nyt i 1982, og bruges stadigt flittigt af mange medlemmer. Dette skyldes bl.a. Twin’ens forholdsvist gode præstationer kombineret med god komfort. Flyet har endvidere i flere perioder været brugt som skolefly. Omskolingskravet er 50 timer og passagertilladelse.

DG 500/22 Elan

• Byggeår: 1994
    Reg.: OY-XTS
    Konkurrence nr.: TS
    Spændvidde: 22 meter
    Glidetal: 1:47
    100 flyvetimer

DG-500 er et højtydende tosædet svævefly, og med sit glide tal på 47 er det et af klubbens bedste fly. Det er med sine 22 meter brede vinger det største fly klubben nogensinde har haft. Da det samtidig er klubbens eneste fly med flaps, er det det fly, som man sidst bliver omskolet til. Timekravet til DG-500 er 100 timer. Flyet kom til klubben i 1994 og anvendes primært til strækflyvning.

I sommeren 2015 fik TS monteret transponder, så flyet kan flyve i alt luftrum i Danmark og i udlandet.

DG 300 Elan

• Byggeår: 1985
    Reg.: OY-XNL
    Konkurrence nr.: T6
    Glidetal: 1:41
    Omskolingskrav: S-certifikat + 30
    flyvetimer

DG-300, der nærmest kan betegnes som en ensædet lillebror til DG-500. Dette er højtydende svævefly, som ofte bruges til konkurrenceflyvning. Et lidt besynderligt karakteristika ved DG-300 er, at man ligger meget ned i cockpittet, når man flyver. Dette kræver lidt tilvænning, men de fleste piloter finder det yderst behageligt.

LS 8 15/18m

• Byggeår: 1997
    Reg.: OY-XXM
    Konkurrence nr.: UG
    Spændvidde: 15 meter / 18 meter
    Glidetal: 1:43 / 1:48
    Omskolingskrav: S-certifikat + 75
    flyvetimer

LS 8´eren er klubbens første ensædede 15/18 meter fly, som uden tvivl vil blive klubbens foretrukne fly. Flyet er købt som brugt i efteråret 2016, og benyttes oftest til konkurrenceflyvning. LS 8´eren er et forholdsvis let fløjet fly, men der er nogle detaljer man skal være opmærksom på. Derfor skal man være en rutineret pilot, for at flyve den.

find us on facebook

Klubliv logo